Quality Hotel Vänersborg, Vänersborg, Sweden

Vill du ligga steget före konkurrenterna genom att utveckla och tänka nytt?

Sofie är expert på innovation, obotligt fan av den kreativa processen, en outtröttlig förespråkare av mångfald, jämställdhet och inkludering, internationell talare, bloggare, äventyrssportare och hobby DJ. Hösten 2016 sa Sofie upp sig från rollen som global innovationschef på Spotify för att starta upp ideation360. Ett bolag som hjälper organisationer och företag med hur man långsiktigt jobbar med innovation. Som 27-åring har hon klivit in i VD-rollen för att bygga bolaget och skala upp det globalt. Motivationen kommer bland annat från en önskan att ställa sig i en entreprenörs skor och göra den resan för att bättre förstå hur innovation fungerar.

Sofie har en passion för innovation som smittar av sig, karisma utöver det vanliga och en ödmjuk humor vilket gjort henne till en populär talare på scener både i Sverige och internationellt. Hon får ofta höra att hon lever, andas, pratar och ÄR innovation personifierad. Hon gör på sitt sätt och det blir väldigt roligt, intressant och givande att lyssna på.

———————————————————————————–

Sofis egna tips efter föredraget!

 

Här kommer ett par lästips om innovation:

Böcker som vi skrivit:

 

How to Assess and Measure Business Innovation (mäta innovation)

Sustainable Growth and Profits: Managing Your Innovation Strategy, Organization, and Initiatives (strategi och organisationsdesign)

 

Några av mina favoriter böcker:

 

Innovator’s Dilemma (Macro / Industri perspektiv)

Lean Startup (innovationsprocess)

The Originals (Kreativitet / företagskultur)

Creativity Inc (Kreativitet / företagskultur)

 

Min blogg (lite av varje)