När vi bokade Per Schlingmann så hade vi en tydlig ide om vad vi ville att han skulle dela med sig av till oss och Minälvs medlemmar. Sedan dess har en pandemi slagit till och Per har tillsammans med Kjell A Nordström släppt boken Corona Express en uppföljare till Urban Express. Vi kände att vi inte kunde missa denna chansen och har därför tillsammans med Per styrt om fokus på föredraget. Vi hoppas ni är lika taggade som vi!

 

Boken Corona Express:

I boken Urban Express, som fått stor uppmärksamhet och är utgiven i en rad länder, pekar Per Schlingmann och Kjell A Nordström ut växande städer och kvinnor som rustar sig med kunskap som vår tids förändringsagenter. Med pandemin adderas nu ytterligare en förändringskraft som påverkar villkoren för människor, företag och samhällen.

Nu utkommer författarna med Corona Express där de beskriver varför pandemin kan ses som en tidsmaskin. Inom vissa områden, som digitaliseringen, tar vi sjumilakliv framåt i tiden. Inom andra förflyttar vi oss bakåt. Vilka förändringar blir varaktiga och vilka kommer att klinga av? Och hur man kan agera för att ta vara på de möjligheter som uppstår.

Praktiskt

Mötet kommer att sändas digitalt. Du som anmäler dig kommer få mer information och ett separat utskick eftermiddagen innan föreläsningen med upplägg, länk och annan viktig information. Får du inte detta i inkorgen kan det hända (med lite otur) att det finns i skräpkorgen. Vår förhoppning är att träffas fysiskt så snart det är möjligt!

Mötet inleds med ca 20 minuters digitalt mingel i mindre grupper.