Folkets Hus Kulturhuset, Kungsgatan, Trollhättan, Sweden

NY TALARE PÅ SCEN. Ibland händer det saker i livet som vi inte kan styra över och denna fredag är ett sådant tillfälle - vi välkomnar Olof Wretling till Trollhättan för att ge oss insikterna i att inte placera människor i fack, eller sätta etiketter på andras personlighet. Istället vill Olof få folk att öppna upp och ställa frågor för att visa sitt intresse för våra olikheter.

Olof Wretling har många strängar på sin lyra. Han är skådespelare, regissör, dramatiker, föreläsare och författare. För svenska folket är han mest känd som en del av humorgruppen Klungan, samt från Mammas Nya Kille som var ett humoristiskt radioprogram i Sveriges Radio.

”Diagnoserna i mitt liv” var från början titeln på Olof Wretlings Vinterprat i P1. Det blev oerhört omtyckt och hyllat av såväl recensenter som allmänheten, vilket ledde till att det omvandlades till en föreställning som hade premiär på Rival i Stockholm 2016. Resten är, som man säger, historia. Samma föreställning har gjort att han rest land och rike runt och haft publiksuccé efter publiksuccé. Hösten 2018 fortsatte föreställningen att rulla.

På fredag föreläser Olof Wretling kring samma tema som föreställningen där han tar upp vad för diagnoser han har fått ställda, hur det har påverkat honom, hans uppväxt, liv och arbete. Han blandar humor med allvar och föreläsningen är lika rolig som den är viktig. Han vill påverka människor till att sluta dela in andra människor i fack, eller sätta etiketter på andras personlighet. Istället vill Olof få folk att öppna upp och ställa frågor för att visa sitt intresse för våra olikheter.

Denna frukostföreläsning går inte att följa digitalt utan endast på plats i Folkets Hus Trollhättan.

 


Tidigare information

Marika Carlsson – Så blir du ”fördomsmedveten”

Marika Carlsson är en av Sveriges absolut mest aktuella komiker och programledare. I föreställningen ”fördomsmedveten” slussar Marika oss igenom erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. En tänkvärd och humoristisk stund utlovas.

Marika är en fulländad underhållare med avväpnande stil, energi och en värme som känns. Två gånger korad till Årets kvinnliga komiker. I föreläsningen tar hon upp olikheter och skillnader inom allt från kultur, religion, kärlek och etnicitet. Med hjälp av Marikas egna erfarenheter av rasism och homofobi så kommer hon ge oss nya synvinklar och andra perspektiv på ett både tänkvärt och humoristiskt sätt.

Föreställningen tar upp:

  • Hur gör man på en arbetsplats för att bättre kunna bemöta olika situationer och olikheter?
  • Hur beter du dig utanför arbetsplatsen i hemmets lugna vrå?
  • Hur fördomsfulla är vi?
  • Kan man sluta diskriminera andra?
  • Hur får man en accepterande arbetsmiljö?

Denna frukostföreläsning går inte att följa digitalt utan endast på plats i Folkets Hus Trollhättan.