Folkets Hus Kulturhuset, Kungsgatan, Trollhättan, Sweden

Hur ditt problem än ser ut kan du vara säker på att världens största tänkare har stött på ett större – och löst det. Och ifall de inte löst just det problemet, så har de gått vidare, löst något annat och blivit världsberömda.

Den flerfaldigt prisbelönte vetenskapskomikern Jesper Rönndahl är full av historier om hur vetenskapsmän och -kvinnor löst problem på de mest vitt skilda sätt. Med underhållande och handfasta exempel från nu och då inspireras vi att klura ut lösningarna på sina egna bryderier på helt nya vis, exempelvis:

  • Om du kört fast – prova Flemingknepet!
  • Om du inte tycker att någon lyssnar – lös det med Linnés PR-trick!
  • Om du behöver tänka utanför lådan – gör som Hedy Lamarr!
  • Om du har svårt att koncentrera dig – testa Einsteins strumpmetod!

Under föreläsningen kommer vetenskapens innersta mysterier förklaras så att alla hänger med – och vi kommer få ett gott skratt på vägen.

Jesper Rönndahl känner vi även igen från program som Institutet i P3, TV3′s Extra Extra eller På Spåret i SVT som han vann tillsammans med Elisabet Höglund både 2015 OCH 2016. Jesper ledde de tre första säsongerna av satirprogrammet ”Svenska nyheter” i SVT, vinnare av Kristallen 2019 för Nyhets- och aktualitetsprogram. Nu kan han ses i andra säsongen av succéserien Dips SVT Play.

Vi önskar se giltigt Covidpass vid incheckning

Med anledning av Folkhälsomyndihetens nya riktlinjer kring Covidpass kommer vi ställa kravet på detta i samband med vårt arrangemang. För att underlätta hantering ber vi er ha förberett detta innan incheckning för att undvika onödig köbildning och maximalt nyttjad tid för vårt mingel. Ni ordnar detta via www.covidbevis.se

Ansluter du digitalt?

Föredraget kommer även sändas digitalt. Det kommer att gå ut en länk till föredraget torsdag eftermiddagen. Vänligen lägg ett mail till info@minalv.se om du önskar se föredraget digitalt så vi låter bli att beställa frukost.