Hur ska det lokala och regionala näringslivet och arbetsmarknaden hävda sig i vår allt mer digitaliserade och globala värld? Det och mycket annat kommer att avhandlas under denna spännande frukost i ett lite annorlunda format.

Möt Karin Andersson från Kairos Future i en spännande föreläsning om framtiden. Föreläsningen berör frågor om framtidens kompetensförsörjning, arbetslandskap och hur arbetsmarknaden kan komma att se ut. Vilka faktorer skapar goda regionala förutsättningar? En fråga som är högst aktuell i vårt område. Karin lyfter generella samhällstrender men även hur dessa specifikt berör Trollhättan och Vänersborg. 

Därefter välkomnar vi Jill Stor, näringslivschef i Vänersborgs kommun, och Helena Kortered, näringslivschef i Trollhättan stad, för en spännande diskussion om våra lokala utmaningar och möjligheter. Hur ser framtidens näringsliv ut i våra kommuner? 

 Om föreläsaren 

Karin Andersson leder arbetet med ”Stora Jobbstudien” och är partner med ansvar för Kairos Futures arbeten med framtidens kommuner och regioner. Karin känner arbets- och näringslivets villkor väl som företagare och styrelseledamot i industri- och tjänsteföretag. Kairos Future är ett av landets ledande företag inom omvärldsanalys och trendrapportering, åt både svenska och globala företag, myndigheter, regioner och regeringar. ur ska det lokala och regionala näringslivet och arbetsmarknaden hävda sig i vår allt mer digitaliserade och globala värld? Det och mycket annat kommer att avhandlas under denna spännande frukost i ett lite annorlunda format.

Praktiskt

Mötet kommer sändas digitalt. Du som anmäler dig kommer få mer information i ett separat utskick dagen innan (på eftermiddagen) med upplägg, länk och information. Får du inte detta i inkorgen kan det hända (med lite otur) att det finns i skräpkorgen.

Det finns även möjlighet att hämta ut en frukostpåse på Scandic Swania eller Quality Hotell Vänersborg mellan 07:30-08:00. Maila fralla@minalv.se med ev. specialkost och var du vill hämta frukostpåsen.