Tyvärr har vi idag tvingats ta det tråkiga beslutet att ställa in fredagens Minälvföredrag med Kairos Future, Trolllhättan och Vänersborgs stad. Anledningen är de skärpta restriktionerna från FHM. Unikt och spännande för denna morgon var att vi hade planerat ett föredrag med framtidsspaning som sedan skulle följas upp av en paneldialog. Detta innebar fler personer på plats i studion och från olika delar av landet. En situation som vi i dagsläget inte kan motivera och säkra upp. Vi kommer att flytta fram detta föredrag, ny tid är ännu ej inbokat. Kommer att meddelas med god framförhållning.

Gör oss sällskap på en FREDAGSFIKA!

Vi vet att många av oss jobbar hemifrån i dagsläget och är i behov av en energiboost och att vårda sitt nätverk, något vi i styrelsen brinner för. Därför vill vi inte stryka kommande fredag helt från kalendern. Vi vill bjuda in dig till en Fredagsfika via Zoom. Det innebär att vi möts på Zoom allesammans och beroende på hur många som ansluter så skapar vi ett antal digitala grupper där vi i ca 20 minuter presenterar oss själva, var vi kommer ifrån och vad som är på gång just nu på våra företag/arbetsplatser. Vi hoppas att du är intresserad av att delta! Använd i så fall länken nedan i detta mail.

Länk till mötet: https://us02web.zoom.us/j/82032068834?pwd=d1R0K1h4T0doZStoSDgwN1pocjRuUT09

Lösenordet skall du som anmält dig till mötet innan onsdagen den 4 november ha fått i ett separat utskick.


Presentation av det framflyttade föredraget 

Möt Karin Andersson från Kairos Future i en spännande föreläsning om framtiden. Föreläsningen berör frågor om framtidens kompetensförsörjning, arbetslandskap och hur arbetsmarknaden kan komma att se ut. Vilka faktorer skapar goda regionala förutsättningar? En fråga som är högst aktuell i vårt område. Karin lyfter generella samhällstrender men även hur dessa specifikt berör Trollhättan och Vänersborg. 

Därefter välkomnar vi Jill Stor, näringslivschef i Vänersborgs kommun, och Helena Kortered, näringslivschef i Trollhättan stad, för en spännande diskussion om våra lokala utmaningar och möjligheter. Hur ser framtidens näringsliv ut i våra kommuner? 

Om föreläsaren 

Karin Andersson leder arbetet med ”Stora Jobbstudien” och är partner med ansvar för Kairos Futures arbeten med framtidens kommuner och regioner. Karin känner arbets- och näringslivets villkor väl som företagare och styrelseledamot i industri- och tjänsteföretag. Kairos Future är ett av landets ledande företag inom omvärldsanalys och trendrapportering, åt både svenska och globala företag, myndigheter, regioner och regeringar. ur ska det lokala och regionala näringslivet och arbetsmarknaden hävda sig i vår allt mer digitaliserade och globala värld? Det och mycket annat kommer att avhandlas under denna spännande frukost i ett lite annorlunda format.

Praktiskt

Mötet kommer sändas digitalt. Du som anmäler dig kommer få mer information i ett separat utskick dagen innan (på eftermiddagen) med upplägg, länk och information. Får du inte detta i inkorgen kan det hända (med lite otur) att det finns i skräpkorgen.