Välkommen till annorlunda upplägg av Minälv! Morgonen bjuder på spännande samtal med ERA och Gällenäs Grönsaker som båda är två lokala framgångssagor.

ERA startade 2016 med syftet att skapa en arbetsplats som skulle ge energi. En fastighetsmäklartjänst med lokalt fokus, som ingav trygghet och som var personlig. På kort tid formades en vision om att erbjuda något utöver det vanliga. Fem år senare är man 11 medarbetare fördelade på två kontor, i Vänersborg och i Trollhättan. De två kontoren samverkar som ett kontor och de arbetar aktivt med medarbetarnas möjligheter till personlig utveckling. ERA är ett inspirerande exempel på en lokal företagsframgångssaga.

Norr om Vänersborg, på Gällenäs Gård, odlar Anette och Peter grönsaker med stort engagemang för både hållbarhet och den lokala marknaden. Med odlarglädje och kunskap får de fram grönsaker som inte bara smakar fantastiskt utan som även är odlade helt utan besprutning.

Idag säljs deras grönsaker både i gårdsbutiken och i flera butiker i vårt näromårde, t.ex. ICA Maxi på Överby, ICA kvantum i Vänersborg och ICA Jätten i Trollhättan. Totalt omsätter de drygt 7 mkr.

Hör Anette berätta om deras raketresa från hobbyodling till att ha odlingen som livsstil och om kärleken till grönsaker och att vara hållbar hela vägen.

Praktiskt

Mötet kommer att sändas digitalt. Du som anmäler dig kommer få mer information och ett separat utskick eftermiddagen innan föreläsningen med upplägg, länk och annan viktig information. Får du inte detta i inkorgen kan det hända (med lite otur) att det finns i skräpkorgen. Vår förhoppning är att träffas fysiskt så snart det är möjligt!

Mötet inleds med ca 20 minuters digitalt mingel i mindre grupper.