Folkets Hus Kulturhuset, Kungsgatan, Trollhättan, Sweden

Hur hänger jordbruk, industri, fiskodling, biogas, marin återvinning och mikroölbryggeri ihop? Det ska Stina Gottlieb och Louise Staxäng-Torbäck från Sotenäs Symbioscentrum berätta.

I Sotenäs driver man sedan några år ett innovativt center för att främja en cirkulär ekonomi med havet som utgångspunkt. Syftet är att stärka det lokala näringslivet, skapa nya affärsidéer och jobb samt utveckla och sprida kunskap. Och naturligtvis främja en ekologiskt hållbar utveckling.

Ordet symbios kommer från biologin och betyder att flera arter lever i ett förhållande som främjar samtliga parter. Inom så kallad industriell symbios innebär det att den enes avfall eller restprodukt en annans råvara. Genom att företag och andra organisationer samarbetar blir systemet effektivare än om var och en optimerar sin egen verksamhet. Det är smart och hållbart.

Vi önskar se giltigt Covidpass vid incheckning

Med anledning av Folkhälsomyndihetens nya riktlinjer kring Covidpass kommer vi ställa kravet på detta i samband med vårt arrangemang. För att underlätta hantering ber vi er ha förberett detta innan incheckning för att undvika onödig köbildning och maximalt nyttjad tid för vårt mingel. Ni ordnar detta via www.covidbevis.se

Ansluter du digitalt?

Föredraget kommer även sändas digitalt. Det kommer att gå ut en länk till föredraget torsdag eftermiddagen. Vänligen lägg ett mail till info@minalv.se om du önskar se föredraget digitalt så vi låter bli att beställa frukost.